The Health Benefits of Red Wine
Kan wijn werkelijk verbeteren van onze gezondheid en grotere duurzaamheid? Wetenschappers beginnen te zeggen: "Ja!" Stel dat de theorie waar is - welke wijnen ons het meest bang voor de buck?
Onderzoekers hebben ontdekt dat rode wijn rijk aan flavonoïden zijn het beste voor onze gezondheid. Flavonoïden zijn het best bekend om hun anti-oxidant eigenschappen en helpt het lichaam tegen zulke kwalen zoals allergenen, virussen en kankerverwekkende stoffen.
Rode wijnen bevatten ook anxioxidants, die helpen het lichaam tegen kanker en hart-en vaatziekten. Cabernet Sauvignon, Petit Syrah en Pinot Noir bevatten de hoogste concentraties antioxidanten en flavonoïden.
Andere rode wijnen zoals Merlots en rode Zinfandels bevatten minder flavonoïden, maar meer dan de meeste witte wijnen. Dus, de beste inzet voor het drinken van wijn voor onze gezondheid is vast te houden aan de droger rode wijnen. Gewoon omdat wijn bevat onderdelen die essentieel zijn voor een goede gezondheid geeft ons niet de vrije hand te krijgen gepleisterd elke nacht. Overdrijf het niet - maar het toevoegen van een glas wijn op uw dagelijkse voeding kan zeker een verschil maken voor onze gezondheid.
Paracelsus, de bekendste 16e-eeuwse Zwitserse arts schreef, "De wijn is een voedingsmiddel, een geneesmiddel en een gif - het is gewoon een kwestie van dosering." Zoals bij bijna alle voedsel of drank, kan wijn geconsumeerd in grote doses een nadeel zijn voor onze gezondheid.
De meeste ambtenaren van de gezondheidsdienst het erover eens dat een of twee vier-ounce glazen wijn per dag kan gunstig zijn voor mannen, terwijl vrouwen hun consumptie moeten beperken tot een vier ounce portie per dag.
Cardiovasculaire deskundige, professor Roger Corder, heeft jaren het bewijs van de gezondheidsvoordelen van rode wijn studeren. In zijn nieuwe boek, 'The Wine Diet', zegt hij dat hij ervan overtuigd is dat de meesten van ons moeten omvatten rode wijn in ons dagelijks leven.
Corder ontdekte wat hij uiteindelijk bestempeld als de "Franse Paradox." Specifiek, vroeg hij zich af waarom de Fransen hebben een lager tarief van hart-en vaatziekten, ondanks het feit dat hun dieet was zeer rijk aan vetten. Hij concentreerde zijn onderzoek op het zuidwesten gedeelte van Frankrijk, waar de levensverwachting leek hoogst te zijn.
Professor Corder ontdekte dat de regio produceert zeer tanninerijke lokale wijnen, waarvan de hoogste procyanidin (antioxidant) inhoud van alle wijnen, wereldwijd bevatten. Dit leidde hem tot verder onderzoek naar de verbazingwekkende medische voordelen van rode wijn.
Terwijl de wijn niet de mens ultieme elixir of fontein van de jeugd kan zijn, is het zeker past het ons om te overwegen het toevoegen van een glas wijn of twee om onze dagelijkse voeding - en heffen een "toast" om onze voortdurende goede gezondheid.